Olvasóink értékelése:  / 2
ElégtelenKitűnő 

 

Szakosztályunk az Alsóörsi Sport Egyesület harmadik szakosztályaként alakult meg 1998-ban. Az eredetileg öt lelkes íjászból álló csapat mára már közel negyven tagot számlál. Utánpótlás-nevelésünknek hála, ez a létszám egyre gyarapszik.

2013-ban az íjász szakosztály versenyzői ismét kiváló eredményeket értek el. Összesen 41 alkalommal álltak íjászaink a lőlapok elé, hogy bizonyítsák tudásukat. Budapest Bajnokságon, Országos Bajnokságokon ( terem és pálya ), Nemzetközi Para Íjász versenyen, Diákolimpián, Suli Íjász Bajnokságon és több minősítő versenyen. Ezekről a megmérettetésekről 76 arany, 33 ezüst és 21 bronz érmet sikerült nyerni versenyzőinknek. Az imént említett öt komolyabb versenyről hat tagunk 8 arany és 1 ezüst éremmel lett gazdagabb. Négy tagunk büszkélkedhet Országos Bajnoki címmel, ketten OB második helyezettek és szintén ketten OB harmadik helyezést értek el. Egy versenyzőnk nemzetközi versenyen is részt vett, ahonnan a legfényesebb éremmel tért haza. Ezeken az eredményeken kívül van számtalan negyedik, ötödik és hatodik helyezésünk is.
Ebben az évben rendeztünk kettő teremversenyt, három terepversenyt és a Suli Íjász Bajnokság régiós pályaversenyét, valamint az íjásztábort immár negyedik alkalommal.
Köszönjük a munkánk, sikereink eredményességét mindazoknak, akik segítettek bennünket abban, hogy elértük a kitűzött céljainkat.: Sportegyesület, Önkormányzat, Temüsz, Polgárőrség, Óvoda, Aréna Pizzéria és Halász Attila vállalkozó.
A következő évben is ezeket a célokat tűzzük ki magunk elé és remélem, semmivel nem lesz rosszabb eredményünk. Mi, íjászok mindent megteszünk az újabb sikerekért.

2012-ben íjászaink 73 aranyérmet, 51 ezüstöt, 17 bronzot nyertek.
Két tagunk OB első, két tagunk OB második, egy tagunk OB harmadik helyezést ért el.
Van egy OB negyedik, egy OB hetedik helyezettünk, valamint 20 negyedik, 12 ötödik és
10 hatodik helyezésünk is különböző versenyekről.

2011-ben 39 aranyérmet, 22 ezüstöt és 13 bronzot szereztünk. Egyed Anikónak és ifj. Ficsor Attilának köszönhetően két országos bajnoki címmel is gazdagabbak lettünk, de van még a tarsolyunkban 17 negyedik, 11 ötödik, valamint 10 hatodik helyezés is.

Az íjászat legtöbb szakágában képviseltetjük magunkat. Részt veszünk történelmi és 3D megmérettetéseken, teremversenyeken is feszítjük az ideget, ám igazi erősségünk a terepíjászat. Szívügyünknek tekintjük a jövő íjászaival való megfelelő törődést, a fiatalok támogatását. Azt mondják, szinte már védjegyünkké vált a versenyeken rendre feltűnő piros mezes gyerekkoszorú...
 

Célkitűzéseink:

 

 

Edzéseink: Szabadtéri edzések: Március 1-től október 30-ig az Íjászkatlanban, hétfői és pénteki napokon 17 órai kezdettel. Teremedzések: November 1-től március 1-ig a helyi sportcsarnokban, szombatonként 9-12 óra között.

Belépés

Közeledő események

Nincsenek események

Statisztika

Cikkmegtekintések találatai
143841